Hoe en waarom

Stichting de Logeerboot stopt met het aanbieden van weekend logeeropvang.

Na 11 jaar de grillen en grollen van de overheid meegemaakt te hebben, is er nu het moment dat ook wij gaan zeggen, Het is mooi geweest.

Een van de laatste regeltjes die men verzonnen had was dat wij moesten gaan voldoen aan allerlei kwaliteits-eisen. Op zich is daar niet zoveel mis mee, behalve dan dat het weer veel geld en moeite zou gaan kosten om er aan te voldoen. Het grootste probleem was dat wij een aan de GGZ gerelateerde H.B.O. opleiding en diploma moesten hebben. Wij zijn, zo als men dat noemt, ervarings-deskundige. Met maar bijna 35 jaar ervaring in de omgang met autisme. Maar dat geld niet. En dat we inmiddels ook alweer 11 jaar weekend logeeropvang ervaring hebben ook niet.

Wat er de afgelopen maanden dus gebeurde was dat de gemeenten de contracten voor weekend logeeropvang bij de Logeerboot ook niet langer meer goedkeurde. En aangezien de contracten elk jaar overnieuw afgegeven moeten worden, gaat het dan dus hard.

Wat ook een grote rol heeft gespeeld in ons besluit is het feit dat Mechteld al lange tijd veel problemen heeft met de ziekte van Crohn. Ze is de afgelopen jaren meerdere keren geopereerd, en haar herstel gaat erg langzaam. Een belangrijke factor bij de ziekte van Crohn is stress.
Stress is nergens goed voor, en al helemaal niet voor de ziekte van Crohn. De afgelopen jaren hebben ook wij zoveel stress gekend omwille van de onzekerheden en regeltjes die de overheid steeds maar weer verzon. En ook dat heeft haar zeker geen goed gedaan. Mechteld is ook een onmisbare factor in de logeeropvang op de Logeerboot. Zij zorgde er, op haar eigen manier, vooral voor dat het leuk, gezellig en rustig bleef tijdens de weekenden. En deed de administratie. Voor dat alles heeft ze nu echt de kracht niet meer.

Dus is het weer tijd om de bakens te verzetten.

We zagen dit alles wel een beetje aankomen, en dus zijn we 1 augustus weer open gegaan met onze Bed & Breakfast. Dat is voor de tweede keer. In 2011 hebben we dat ook al een keer gedaan, eigenlijk om de zelfde rede. Maar toen deden we het naast de logeeropvang erbij. Na een paar jaar zo gedraaid te hebben, werd het ineens weer drukker met de logeeropvang, en was het niet meer noodzakelijk om nog langer met de B&B door te gaan. Mechteld had gedacht dit keer rustig aan te starten, maar dat liep even anders. Want we hebben het erg druk gekregen. Gasten van over de hele wereld weten ons te vinden, en dat is natuurlijk erg fijn. Het is natuurlijk ook een bijzondere plek, bij ons aanboord van de Erasmus. We krijgen, van de gasten die hier komen, zoveel positieve energie, en zoveel leuke reacties. Dat doet ons erg veel goed.

Dit keer stoppen we niet meer met de B&B, want Mechteld moet weer beter worden. Dat is het belangrijkste. En ik geloof er ook niet meer in dat het nog goed gaat komen met de P.G.B.s en de logeeropvang. En dat is erg jammer.

Langs deze weg wil ik ook iedereen bedanken die ons de afgelopen jaren heeft geholpen en gesteund. Maar ook vooral de ouders voor het vertrouwen in ons, dat hun kinderen bij ons in goede handen waren.

We hebben het met plezier gedaan.

Vriendelijke groeten

Carel en Mechteld van Driel