Zeeuwse bolussen bakken.

Onder begeleiding van een professionele bakker lekkere plakkerige Zeeuwse bolussen maken.

Ideaal voor groepen tot 8 personen. Eventueel in combinatie met overnachting.

Over de host.
Ik ben Carel van Frans van Carel, de derde generatie van Driel bakkers, die al sinds 1912 bakken. Samen met mijn vrouw Mechteld hebben ik een bakkerij gehad in Dordrecht, waar we van allerlei lekkers maakte, onder andere Zeeuwse bolussen. Mijn specialiteit is brood bakken, maar van banket weet ik ook het nodige af. Door mijn jarenlange ervaring als professioneel bakker, kan ik jullie goed laten zien hoe je het beste met brooddeeg om kunt gaan, zodat je een mooi eindresultaat krijg. Onze mooie bakkerij is gevestigd aanboord van de M.S. Erasmus.

Wat we gaan doen.
Samen gaan we Zeeuwse bolussen maken. Een erg zoete, plakkerige naar kaneel smakende specialiteit, die een beetje het model heeft van een honde drol. We gaan eerst met de hand brooddeeg kneden. Zo leer je het beste hoe een goede brood deeg hoort te zijn. Daarna gaan we de deeg verdelen in stukjes, en ga ik jullie leren hoe je daar op de professionele manier deeg bolletjes van maakt. Nu gaan we van de deeg bolletjes, strengen rollen in de kaneelsuiker. Nadat alle strengen zijn gemaakt, gaan we er bolussen van vormen. Als ze allemaal klaar zijn, gaan ze in de rijskast, en gaan wij even pauzeren met een lekker hapje en drankje. Als de bolussen gebakken zijn, en afgekoeld, gaan we ze natuurlijk wel even proeven. De rest van de bolussen krijgen jullie allemaal mee. En dat zijn er meer dan voldoende om lekker van te kunnen delen.

Eten en drinken.
Voordat we de bolussen gaan maken, gaan we eerste lekker cupcakes maken. zodat we later, als de bolussen moeten rijsen,iets lekkers bij de koffie of thee hebben.

Kosten.
Per persoon €50.- minimum aantal deelnemers is 4.