Vlechtbroden maken.

Leren vlechtbroden en broodjes maken.

Voor groepen tot 4 personen.

Over de host.
Ik ben Carel van Frans van Carel, de derde generatie van Driel bakkers, die al sinds 1912 bakken. Samen met mijn vrouw Mechteld hebben ik een bakkerij gehad in Dordrecht, waar we van allerlei lekkers maakte, onder andere speciaal voor pasen vlechtbroden. Mijn specialiteit is brood bakken, maar van banket weet ik ook het nodige af. Door mijn jarenlange ervaring als professioneel bakker, kan ik jullie goed laten zien hoe je het beste met brooddeeg om kunt gaan, zodat je een mooi eindresultaat krijg. Onze mooie bakkerij is gevestigd aanboord van de M.S. Erasmus.

Wat gaan we doen.
Eerst gaan we cupcakes maken, zodat we later wat lekkers bij de koffie of thee hebben.
Daarna gaan we samen met de hand brood deeg maken. Dit gaan we vervolgens verdelen in stukjes, zodat we een 3, 4, 5 en 6 vlechtbrood kunnen maken. En van de rest gaan we kleine vlechtbroodjes maken. Ik ga jullie leren hoe je van die deegstukjes simpel en snel bolletjes kunt maken. vervolgens gaan we van de bolletjes puntbroodjes maken. Deze gaan we lang rollen. en dan vlechten tot het gewenste brood. Als we alles klaar hebben gaat alles in de rijskast om te rijsen. In de tussentijd maken we de cupcakes af, en gaan we die lekker met een kopje koffie of thee opeten. Hierna kan het brood en de broodjes gebakken gaan worden. als alles een beetje afgekoeld is gaat alles in zakken mee naar huis.

Kosten.
€50.- per persoon. Minimale deelname 3 personen.